• Top Posts

  • Blog Stats

    • 106,545 hits
  • Категории

  • Архив

  • Advertisements

Наши учени на крачка от откриване на лекарство срещу рак

Екип на БАН проведе експеримент, с който показа как българска билка може да победи рака при мишките

Учени от Българската академия на науките са на крачка от откриването на лекарство, което да унищожава напълно няколко вида туморни заболявания. Екип на академията проведе открит експеримент, с който показа как една българска билка може да победи рака при мишките. Възможно ли е този метод да се прилага и при хората?

От няколко години професор Иларион Янчев изучава различни методи за ефективно лекуване на рак. Ученият е провел опити с десетки препарати, които съществуват в онкологията, но резултатът винаги е бил незадоволителен. Докато не експериментира с концентрат от билката „Котешка стъпка“.

„В началото използвах обикновен екстракт, както го пишеха в народната медицина. След това си направих няколко заключения и стигнах до мисълта, че трябва да концентрирам разтворите“, разказа проф. Янчев.

Растението се среща на много места в България. Но според народната медицина то се приема под формата на чай. Професорът обаче решава да увеличи десетократно концентрата и да го инжектира директно в туморното огнище на болна от рак мишка.

По думите му билката лекува и нищо не остава от тумора

Професорът е постигнал 100% успех при лечението на подкожни тумори, които буквално са „изтекли“ от организма. За да докаже своето откритие, медикът проведе експеримент, който bTV засне.

До 10 дни, туморът, който е по-голям от главата на тази мишка трябва да се е свил или напълно изчезнал. Според професор Янчев, методът е приложим и при хората”

„Твърдо съм убеден, че може да се прилага засега при тумори, които се намират по повърхността на тялото, и най-вече на млечната жлеза – тумори на гърдата“, каза професорът.

След 10 дни ще се върнем в лабораторията, за да видим резултата от вливането на билката в организма на мишката.

www.btv.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: