• Top Posts

  • Blog Stats

    • 106,603 hits
  • Категории

  • Архив

  • Advertisements

Учени създадоха контактни лещи с вграден дисплей

Учени от университета във Вашингтон успяха да създадат контактни лещи с вграден микродисплей. На него се извежда изображение по съшия начин, както в самолетите се извеждат данни на предното стъкло на кабината. Само че в този случай изображението се появява пред очната ябълка.

11Съществуващият прототип не коригира зрението на потребителя, но технологията позволява да се създават и лещи с диоптри. В лещата са вградени микросхеми и светодиоди. Учените заявяват, че този дисплей може да бъде включван към съответното оборудване с помощта на специални проводници или чрез безжична връзка.

Създателите на тази технология й предричат голямо бъдеще и считат, че тя може да се използва навсякъде – за водачи, служители, мениджъри и даже просто за повишаване на удобството от използването на съвременните технологии. Предлага се даже лещите да се използват за екран на мобилния телефон или за виртуална реалност. За осигуряване на захранване на контактните лещи, изследователите възнамеряват да използват енергията на ВЧ сигнал и/или слънчеви батерии.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: