• Top Posts

  • Blog Stats

    • 106,545 hits
  • Категории

  • Архив

  • Advertisements

Открит в Индонезия череп на хобит не е от човек

Учени от Факултета по анатомия на Държавния университет на Ню Йорк в Стоуни брук анализираха черепа на хобит, намерен преди пет години в Индонезия, и твърдят, че той не е от човек, съобщи в. „Дейли мейл“, като се позовава на публикация в „Сайънс дейли“. 12

Фосилът бе намерен на индонезийския остров Флорес и бе наречен Homo florensis, или „хобит“, но видът му не бе известен.

Американските учени твърдят, че формата на черепа съответства на дребен прародител на човека, но не на съвременните хора.

Американските учени са изследвали големината, формата и асиметрията на черепа триизмерно. Те са го сравнили с други изчезнали видове хоминиди, както и със съвременни хора и човекоподобни маймуни.

Ръководителката на изследването д-р Карин Бааб казва: „Общата форма на черепа, особено частта, която заобикаля мозъка, изглежда сходна с фосили от Африка и Евразия, които са повече от 1,5 милиона години по-стари, а не със съвременните хора, въпреки че Homo florensis e документиран отпреди 17 000 до 95 000 години.

Изследователите са убедени, че резултатите им опровергават научна теория, че съществото е миниатюрен човек, който е бил болен от микроцефалия. Това състояние води до по-малък череп.

Антрополозите заключават, че черепът не е бил засегнат от микроцефалия, защото разликата между дясната и лявата му страна не е толкова голяма, колкото би могло да се очаква. 2

Д-р Бааб предвижда обаче, че споровете за еволюционния произход на „хобита“ ще продължат. Резултатите от изследването съответстват на заключенията за останалите части от скелета на „хобита“.

Документирани са особености, засягащи горните и долните крайници на Хомо флорензис, които по много начини доказват, че „хобитите“ са се различавали от съвременните хора.

http://science.actualno.com/news_217004.html

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: