• Top Posts

  • Blog Stats

    • 106,603 hits
  • Категории

  • Архив

  • Advertisements

Няма по-хитри от мухите, щом става дума за секс

Резултатите от изследването на д-р Уигби показват как са се развили различните сексуални стратегии, използвани от женските и мъжките организми.

_muhaМъжките плодови мушици използват антиафродизиаци, за да намалят сексуалния интерес на женските към съперниците им и да осигурят собствения си успех, откриха учени от Оксфордския университет, съобщи сп. „Кърънт байолъджи“.

Д-р Стюарт Уигби установил, че мъжките плодови мушици заедно със спермата внасят в тялото на женската и особени протеини. Тези протеини в семенната им течност позволяват на партньорката да складира сперма, да снася яйца по-бързо и също могат да действат като антиафродизиаци, като намаляват сексуалното й желание към чужди мъжкари.

Мъжките плодови мушици водят сексуална химична война с партньорките си, като увеличават количеството на антиафродизиаците при наличието на съперници. Това затруднява съперниците им да осъществят успешно съвокупление, а на тях самите гарантира по-голямо поколение.

Сходни химични съединения използват членестоногите и бозайниците, включително хората.

Резултатите от изследването на д-р Уигби показват как са се развили различните сексуални стратегии, използвани от женските и мъжките организми. Те могат също да помогнат да се контролират моделите на чифтосване у вредните и болестотворните насекоми.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: