• Top Posts

  • Blog Stats

    • 106,545 hits
  • Категории

  • Архив

  • Advertisements

Учени откриха необичайни изменения в ядрото на Земята

В земното ядро има необичайни движения, които се извършват с много голяма скорост

223Международен екип от учени от Дания и Германия откри, че в земното ядро има необичайни движения, които се извършват с много голяма скорост, като по този начин влияят на магнитното поле на Земята, пише Science Daily.

Ръководител на изследването е доктор Нилс Олсен (Nils Olsen) от Датския технически университет (Technical University of Denmark). Той заедно със своите колеги от Дания и Германия в продължение на девет години правят изследване на земното ядро. За целта е използвана помощта на спътника Orsted.

Резултатите от изследването показват, че в магнитното поле на Земята има мигновени изменения. Според изследователите такива изменения могат да бъдат предизивкани от също толкова бързи изменения в движението на веществото в земното ядро.

Сега специалистите подготвят съвместния европейски проект Swarm, при който ще могат да се изстрелят в орбита нови три спътника за изследване на магнитното поле на Земята. Те ще позволят да се направят още по-точни измервания и да се търси причината за тази аномалия.

www.epochtimes-bg.com

Advertisements

Един коментар

  1. Е, за изменението на магнитното поле се знае отдавна. Очаква се през 2012 да е повратният момент, когато полюсите ще си сменят местата. Още древните Маи са го казали, ама кой ли ти вярва на тия неща…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: